porrkanakakku2-normal.jpg

Huomisille vieraille - isolle ja pienille - tarjotaan porkkanakakkua. Kakun valitsi 4-vuotiaamme. Kyselin lapsilta, mitä tekisimme vieraille, varma ja vakuuttava vastaus tuli heti: porkkanakakkua! Yritin vielä ehdotella porkkanakääristä, mutta ei käynyt. :) Ohjeen olen muokannut K-ruoka -reseptin pohjalta, joten mielenkiinnolla odotan maistiaisia itsekin. Laitoin mm. ruisjauhoja joukkoon, jotta olisi hieman terveellisempi. ;)

 

PORKKANAKAKKU

(n. 22-23 cm vuokaan)

 

Pohja:

350 g porkkanaa raastettuna (n. 6 porkkanaa)

3 munaa

1 dl ruokokidesokeria

2 dl sokeria

1 1/2 dl öljyä

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

2 tl kanelia

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste. sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa alatasolla noin 50 minuuttia. Anna hetken jäähtyä ja kumoa kakku. Jäähdytä kakku kokonaan.

 

Kuorrute:

50 g voita sulatettuna

1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

100 g tomusokeria (n. 1 3/4 dl)

1 tl vanilijasokeria

 

Sekoita ainekset hyvin keskenään ja levitä kakun pinnalle. Laita hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute kovettuu.

 

porrkanakakku-normal.jpg