SL708226-normal.jpg

Tämä on todellakin hyvää perusomenapiirakkaa. Ohje löytyi Mimmin blogista täältä. Kiitos Mimmille! :) Laitoin omenat vaihtelun vuoksi kuutioina ja lisäsin taikinaan kardemummaa. Ihanan pehmoista, kosteahkoa piirakkaa.

 

PEHMEÄ OMENAPIIRAKKA

 

Taikina:

4 munaa

3 dl sokeria

150 g sulatettua voita haaleana

2 dl maitoa

2 tl vaniljasokeria

3 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

(n. 1 rkl kardemummaa)

 

Päälle:

5-6 isoa omenaa kuorittuna ja lohkottuna

reilusti kanelia ja sokeria omenoiden päälle

 

Sekoita taikinaan tulevat kuivat ainekset sekaisin. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon sulatettu rasva. Lisää kuivat ainekset siivilän läpi taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikina huolellisesti tasaiseksi. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja levitä se pellille tasaisesti. Taikina on aika löysää, älä siis lisää siihen summan mutikassa jauhoja.  Kuori omenat ja asettele lohkot taikinan päälle. Ripottele pinnalle ihan reilusti kanelia ja sokeria. Paista piirakka uunin keskitasossa n. 200 asteen lämmössä 20-25 min. Jos uunisi paistaa epätasaisesti, käännä pelti puolessa välissä arvioitua kypsymisaikaa. Tämä piirakka kypsyy yllättävän nopeasti, älä siis paista sitä turhan kuivaksi. Tarkista piirakan kypsyys pellin keskiosasta....kuiva tikku= kypsä piirakka. Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa se sitten halutun kokoisiksi paloiksi.