SL708149-normal.jpg

Vieraita varten tein tätä mansikka-limehyydykekakkua. Pikkuisen harmitti, kun maku ei ollut ihan tarpeeksi terävä. Johtui varmaankin siitä, etten löytänyt kaupasta samaa lime-sitruunamehujuomaa, mitä käytin edellisellä kerralla. Silloin maku oli mielestäni täydellinen. Nyt jouduin käyttämään sitruuna-limejuomaa. Ensi kerralla laitan hieman oikeaa limestä puristettua mehua lisäksi. Makua kannattaakin tarkistaa ennen kuin kaataa täytteen vuokaan. Söimme tätä kaksi päivää hyytymään laittamisesta. Kolmantena päivänä maku oli kyllä parempi ja terävämpi, mutta liian myöhään. :) Ensi kerralla parempaa! :) Ohje on sama mikä täällä aiemmin.

SL708150-normal.jpg


MANSIKKA-LIMEHYYDYKEKAKKU

Pohja:

200 g kaurakeksejä
75 g voita

mansikoita
 
Täyte:


5 liivatetta
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitorahkaa
200 g valmista vanilijakreemiä (n. 50 g jauhetta ­+ 1 ½ dl vettä)
1 dl tomusokeria
½ dl lime-sitruuna mehujuomaa
1 limen raastettu kuori
 
Kiille:

2 ½ dl lime-sitruuna mehujuomaa
2 ½ liivatetta

Murskaa keksit muruiksi (esim. kaulimella muovipussissa). Sulata voi ja sekoita keksimurujen kanssa. Painele irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Halkaise mansikat ja asettele ne pohjan päälle. Jätä reunoille 1-2 cm tyhjää tilaa, siis ilman mansikoita.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese ja raasta limen kuori. Valmista vanilijakreemi.  Vatkaa kerma vaahdoksi. Jätä hiukan löysäksi, jotta jää vatkautumisvaraa, kun sekoittelet muita aineita joukkoon. Lisää muut aineet, paisti liivate, kerman sekaan. Tuorejuustoa kannattaa notkistaa hieman esim. lusikalla ennen massaan lisäämistä. Kiehauta tilkka vettä tai limemehua kattilassa, nosta kattila levyltä ja sulata liivatteet siihen. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää sitten kermamassaan ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Kaada täyte mansikoiden päälle kakkuvuokaan. Tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja.

Valmista pintakiille. Liota liivatteet kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Kiehauta mehu ja liota liivatteet siihen. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Jos kiille on yhtään liian kuumaa, täytemassa sekoittuu rumasti kiilteeseen.  Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa taas pari tuntia. Irrota kakku vuoastaan veitsen terällä tai paletilla kiertäen.

SL708160-normal.jpg