SL707819-normal.jpg

Näitä kuppikakkuja tarjottiin sunnuntaivieraille. Nämä sisältävät reilusti kaakaojauhetta ja tummaa suklaata. Omaan makuuni nämä olivat juuri sopivia, mutta luulen, että "vaaleampaan" tottuneelle hieman mörkkejä. :) Ohjeen löysin jälleen Hummingbird Bakeryn Leivonnaisia herkkusuille -kirjasta. Kuorrute on Late Lammas -kakusta jäänyt kuorrutteen jämä hieman tuunattuna.

 

SUKLAAMUFFINIT

(12 kpl Amerikan muffinssivuokiin)

 

2 munaa

200 g (2,4 dl) sokeria

130 g (2 dl) vehnäjauhoja

50 g (1 1/4 dl) kaakaojauhetta (tummaa)

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

1,6 dl täysmaitoa

1/4 tl vanilija-aromia (tai 1 tl vanilijasokeria)

160 g suolatonta voita sulatettuna (käytin suolattua)

120 g tummaa suklaata karkeasti pilkottuna

 

Kuumenna uuni 170 asteiseksi. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi toiseen kulhoon jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita maidon joukkoon eri kulhossa vanilija-aromi (tai vanilijasokeri). Vatkaa nämä kaksi seosta vuorotellen munavaahtoon vähän kerrallaan. Ota sekoittumattomat ainekset nuolijalla kulhon reunoilta mukaan taikinaan. Vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Sekoita puuhaarukalla ensin voisula ja sen jälkeen suklaa tasaisesti taikinaan. Lusikoi taikina vuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista muffineja uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ne tuntuvat koskettaessa kimmoisilta. Kokeilutikkuun ei saa jäädä taikinaa. Jäähdytä hetken aikaa pellillä ja siirrä ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan.

SL707826-normal.jpg