Nämä kinkku- ja juustosarvet ovat hiivataikinasta tehtyjä. Tykkään ohjeesta, jonka olen löytänyt "ennen vanhaan" jostakin lehdestä. Käytin kinkkutäytteenä keittokinkkuleikkelettä. Siivu per sarvi. Tosi helppoa eikä täytteet lähde leviämään pitkin pöytiä. Juustonkin laitoin siivuina. Päälle sentään raasteena. :)
JUUSTOSARVET
24-30 kpl
Taikina:
5 dl kädenlämpöistä maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
n. 1 kg vehnäjauhoja
250 g sulatettua voita
Aineet sekoitetaan ja vaivataan hiivataikinaksi. Nostatetaan vähän aikaa. Taikina jaetaan 4-5 osaan. Taikinapala kaulitaan pyöreäksi ja jaetaan kuuteen sektoriin. Täyte levitetään leveään päähän, josta alkaen kierretään sarveksi. Nostatetaan ja voidellaan munalla ennen paistoa. Pinnalle juustoraastetta tai siemeniä tms. Paistetaan 225 asteessa n. 15 min.
Kommentit