p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4iskakku2-normal.jpg

Tätä kakkua olen tehnyt monena vuonna pääsiäiseksi täyteaineita ja määriä hieman vaihdellen. Tällä kertaa lakkahillolla. Tämä on superhyvää, mutta pitää valmistaa vähintään päivää aiemmin, jotta kosteus ja maut pääsevät tasoittumaan tarpeeksi. Parasta tämä on 1,5 - 2 vrk valmistamisesta.

p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4iskakku4-normal.jpg

 

PÄÄSIÄISKAKKU

Pohja:

310 g voita
5 dl sokeria
5 kananmunaa
2 ½ tl leivinjauhetta
5 tl vanilijasokeria
7 ½ rkl kaakaojauhetta
6 ¼ dl vehnäjauhoja
2 dl kuohu- tai vispikermaa

Täyte:
(suurin piirtein)

n. 260 g lakkahilloa
3 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
2 tl vanilijasokeria
lisäksi sokeria oman maun mukaan

Kostutus:

 n. 2 dl omenamehua

Pinnalle:

muutama rkl sileää omena- tai aprikoosimarmeladia
n. 300 g esim. Fazerin sinistä suklaata
1 1/2 dl kuohu- tai vispikermaa
nokare voita

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halk. 22-24 cm). Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Levitä taikina kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla n. 80 - 85 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. (Aika pikään saa siis paistaa. Kannattaa peittää leivinpaperilla puolivälin jälkeen, ettei tummu liikaa.)

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon rahka. Mausta sokerilla ja vanilijasokerilla. Kakun voi koota joko kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan nurinpäin tai suoraan alustalle, jossa kakku kuorrutetaan. Jaa täyte ja hillo kahteen väliin. Muista kostuttaa!

Levitä omena- tms.marmeladia ohuesti kakun pintaan. (Olen varmaan joskus tehnyt ilman tätä pinnan eristettäkin ja ihan hyvin on onnistunut.) Paloittele kuorrutusta varten suklaa ja sulata se mikrossa varovasti melko notkeaksi. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Kaada suklaa kerman sekaan ja sekoita kunnes kuorrute on tasaista. Lisää nokare voita ja sekoita kiiltäväksi. Ei kannata hirvesti vatkata, tulee turhia ilmakuplia vain! Valuta kuorrutus kakun päälle. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään yön yli, jotta kosteus ja maku ehtivät tasaantua. Koristele haluamallasi tavalla.

p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4iskakku-normal.jpg