SL707436-normal.jpg

Tätä suosikkikahvikakkuani tein viikonloppuna viemisiksi tuttavaperheeseen. Tällä kertaa ilman kuorrutetta. Hyvältä maistuu näinkin. Kakkuvuoka on minusta yksi kauneimmista. Tosin vielä hieman enemmän olisi taikinaa saanut olla, että koko vuoka olisi tullut käytettyä täydellisesti hyväksi. Tarkkaa munamäärää tämän kokoiseen kakkuun en osaa kuin summittain arvioida, koska tein taikinan kaksinkertaisena. Ehkä 5 munaa saa olla.

 


MOKKAKAKKU

250 g voita
250 g sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ - 1 dl pikakahvijauhetta
2 tl vanilijasokeria
 ½ dl kermaa tai maitoa
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jauha pikakahvijauhetta hienommaksi (esim. kaulimella leivinpaperin välissä). Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 60 minuuttia. Anna valmiin kakun olla muutama minuutti vuoassa ennen kumoamista.

Kakun voi halutessaan kuorruttaa kahvilla värjätyllä tomusokerikuorrutteella.