SL707336-normal.jpg

Rakas äitini vietti merkkipäiväänsä meidän mailla. Toiveena oli kinuskikakku ja sen tein. Hillona lakkahillo. Yhteen väliin laitoin kermarahkaa ja kahteen diplomaattikreemiä. Olipas hyvää! Muutenkin olin tyytyväinen lopputulokseen, paisti reunapursotus vähän horjahteli epäsymmetriseksi. :) Kukat tein helposti silikonimuotilla värjätystä sokerimassasta ja valkosuklaasta.

 

KINUSKI KAKUN PÄÄLLE

4 munan kakulle

 

2 dl kuohukermaa (tai vispi)

1 1/2 dl sokeria

1/2 dl fariinisokeria

1 tl voita

(huomasin juuri, että unohdin voin :D)

 

Mittaa kerma ja sokerit kattilaan. Keitä seosta hiljaisella tulella välillä sekoittaen, kunnes kinuski sakenee ja kiinteytyy (n. 20-25 min). Tee pisarakoe eli tipauta kuorrutetta pari tippaa kylmään vesiastiaan. Jos pisara kiinteytyy, alkaa kuorrutus olla sopivaa. Kokeile, pysyykö muutama tippa kinuskia kakun pinnalla. Jos kinuski imeytyy kakkuun, se on liian löysää ja vaatii pitemmän keittämisen. Jos se jää pintaan, kinuski on sopivan paksua. Ota kattila liedeltä ja lisää voinokare. Aloita kinuskin kaataminen kakun keskeltä ja etene renkaittain reunoja kohden. Tarvittaessa kallistele kakkua tai tasoita nopeasti veitsellä.

SL707351-normal.jpg