Uuden Vuoden aattona söimme näitä kuppikakkuja. Muokkasin näiden munattomien kuppikakkujen ohjeen mieleisekseni pirkanmaanallergia.fi-sivujen maustekakun pohjalta täältä.
MAUSTEISET KUPPIKAKUT
(12 - 15 isoa)
Taikina:
4 dl piimää
3 dl sokeria
1 dl siirappia
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
4 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 dl sulatettua voita
Kuorrute:
200 g sulatejuustoa
300 g tomusokeria
100 g pehmeää voita
(Tämä on minusta reilu annos. Puoli annostakin voi riittää, jos ei halua kovin paljon makeaa kuorrutetta.)
Sekoita piimä, siirappi ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon sula rasva. Annostele taikina muffinssivuokiin ( 2/3 vuoan tilavuudesta). Paista 200 asteessa 20 - 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kuppikakkujen pinnalle. Koristele, jos haluat.
Kommentit