kuppikakku-normal.jpg

Uuden Vuoden aattona söimme näitä kuppikakkuja. Muokkasin näiden munattomien kuppikakkujen ohjeen mieleisekseni pirkanmaanallergia.fi-sivujen maustekakun pohjalta täältä.

 

MAUSTEISET KUPPIKAKUT

(12 - 15 isoa)

 

Taikina:

4 dl piimää

3 dl sokeria

1 dl siirappia

6 dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

4 tl kanelia

2 tl kardemummaa

2 tl neilikkaa

2 tl inkivääriä

2 dl sulatettua voita

 

Kuorrute:

200 g sulatejuustoa

300 g tomusokeria

100 g pehmeää voita

(Tämä on minusta reilu annos. Puoli annostakin voi riittää, jos ei halua kovin paljon makeaa kuorrutetta.)

Sekoita piimä, siirappi ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon sula rasva. Annostele taikina muffinssivuokiin ( 2/3 vuoan tilavuudesta). Paista 200 asteessa 20 - 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kuppikakkujen pinnalle. Koristele, jos haluat.

 

kuppikak-normal.jpg