SL705958-normal.jpg

Ruis antaa moniin leivonnaisiin hyvää lisämakua. Korvaan aina silloin tällöin osan vehnäjauhoista ruisjauhoilla. Tässä yksi.

 

RUKIINEN MUSTIKKA-KERMAVIILIPIIRAKKA

Pohja:

150g voita/margariinia
1½ dl sokeria
1 muna
2dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmuna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjille ja reunoille.

Täyte:

n.200g mustikoita
1prk kermaviiliä
1 muna
½ dl sokeria
1rkl vaniljasokeria

Sekoita täytteen aineet keskenään. Laita mustikat piirakkapohjalle ja levitä täyte päälle. Paista uunissa 200 astetta n. 30 min.