SL705716-normal.jpg

Mustikkapiirakka maistuu aina.

 

MUSTIKKA-JOGURTTIPIIRAKKA


Taikina:

250 g sulaa rasvaa
2 lasia sokeria
4 lasia vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
(vanilijasokeria)
1 lasi piimää
2 munaa

Jogurttiseos:

4 dl vanilijajogurttia tai muuta 
vajaa 1 dl sokeria
2 munaa
(4 tl vanilijasokeria)
mustikoita

(Jogurtin voi korvata mm. rahkalla tai kermaviilillä ja mustikat esim. hedelmillä)

Sekoita sula rasva, sokeri, jauhot, leivinjauhe ja sooda murumaiseksi. Ota yksi lasillinen murua erilleen. Lisää muruseokseen piimä ja munat. Sekoita taikinaksi ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle mustikat. Sekoita jogurttiseoksen ainekset sekaisin ja kaada mustikoiden päälle. Levitä erilleen otetut murut piirakan päälle ja paista piirakkaa 200 asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.