Pullien huumaava tuoksu täytti tänään... toivottavasti koko rappukäytävän!
En ollutkaan tehnyt kristllipullia koskaan kotona. Aivan ihania, melkeinpä parhaita pullia!
PULLATAIKINA
5 dl vettä
50 g hiivaa
150 g sokeria (1 3/4 dl)
12 g suolaa (n. 1 rkl)
10 g kardemummaa
50 g kananmunia (1 kpl)
1100 g vehnäjauhoja
150 g voita
Täyte ja pinta:
voisulaa
hienoa sokeria
Kaulitaan taikina n. 30 cm leveäksi. Levitetään voisulaa ja sokeria pintaan. Taitetaan taikina kahteen osaan. Leikataan n. 2 cm paksuja suikaleita, jotka pyöräytetään kierteelle ja solmulle. Nostatetaan, ei voidella, ja paistetaan 225 asteessa 10-12 minuuttia. Paiston jälkeen voidellaan voisulalla ja kastetaan pinta hienoon sokeriin.
Tein samalla pellillisen himoitsemiani korvapuusteja. Meinasi käydä ohrasesti paiston kanssa, kun en vielä ole ihan päässyt uuniluukun herraksi. En meinannut saada millään luukkua auki ja katsoin kauhuissani, kun pullat tummuivat uunissa. Eivät sentään ihan päässeet kärähtämään.
Korvapuustien ohje löytyy täältä.
Kommentit