Räpistelyllä aloitettiin tauon jälkeen. Muistelin, että tämä oli tosi hyvää, mutta ei ollutkaan kuin ihan hyvää.wink
 

Pohja:

5 kananmunaa

2 dl sokeria

200 g tummaa suklaata

100 g voita

1 1/2 dl vehnäjauhoja

4 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl vanilijasokeria

 

Täyte:

400 g vispikermaa

200 g appelsiinituorejuustoa

200 g appelsiinimarmeladia

4 liivatelehteä

 

Kuorrutus:

1 dl kuohukermaa

200 g tummaa suklaata

nokare voita

 

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi, sekoita keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti joukkoon suklaa-voiseos. Kaada voideltuun halk. 25cm kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 35-45 min. Kumoa hieman jäähtynyt kakku vuoastaan. Anna jäähtyä.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma, sekoita tuorejuusto ja marmeladi joukkoon. Kuumenna tilkka vettä kupissa ja liuota liivatteet veteen. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

3. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja laita kakkupohjan yläpuoli vuoan pohjalle. Kaada täyte vuokaan ja laita toinen pohja päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään hetkeksi.

4. Valmista kuorrute paksupohjaisessa kattilassa (käytin ihan normaalipaksuista). Laita kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan, kuumenna ja sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. Sekoita lopuksi pieni voinokare joukkoon. Kaada kuorrutus kakun päälle. Koristele esim. appelsiininpaloilla ja raastetulla suklaalla. 

Liivatteen voi halutessaan jättää pois, jos sitä ei halua syödä!

yes