Mustikoita on saatu tänä kesänä niin paljon, että pakasteet alkavat olla puolukoita vaille täysiä. Kiitos ahkeran marjamiehen! Niinpä oli hyvä syy tehdä mustikoista jotain hyvää ja terveellistä. wink Vieraitakin on tulossa. smiley Tein kerralla kaksi. Toisen halkasijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan ja toisen n. 23 cm foliovuokaan. Ohje on Valiolta.

MUSTIKKAKUKKO
(6 - 8 annosta)
 
200 g voita
3/4 dl sokeria
3 1/4 dl ruisjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
 
Täyte:
8 dl (400 g) pakastemustikoita (käytin tuoreita)
n. 1dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja (tuoreille marjoille riittää ¼ dl)
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos. Erota taikinasta vajaa 2/3 ja taputtele se uunivuoan (Ø 18 - 20 cm) pohjalle ja reunoille 3 - 4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi. Sulata mustikat mikrossa (nopeuttaa mustikkakukon kypsymistä). Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan. Aseta kansi päälle. Paista 200 asteessa n. 40 min.

Tarjoa lämpimänä kermavaahdon, jäätelön tai vanilijakastikkeen kanssa.

yes