Vuosia sitten työkaverini leipoi töissä tätä piirakkaa. Tämä pääsi heti suosikkilistan kärkeen, mutta on ollut nyt jo muutaman vuoden lähes unholassa. Nyt oli aika makustella taas. Kardemumman maku kruunaa tämän piirakan! Tämä on parasta jääkaappikylmänä.

KARDEMUMMAINEN MUSTIKKAPIIRAKKA
(pyöreään piirasvuokaan, peltilliseen kaksinkertainen annos)
 
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja (korvasin osan kauraryyneillä)
1 tl leivinjauhetta
vanilliinisokeria
2 tl kardemummaa
mustikoita
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuiva-aineet. Sekoita ja levitä piirasvuokaan. Ripottele päälle mustikat. Paista 180 asteessa 25-30 minuuttia.

yes