Tämä on ihanan raikasta piirakkaa jääkaappikylmänä. Vielä kun lisäisi nokareen kermaa päälle...wink



ANANASJOGURTTIPIIRAKKA

Taikina:

250 g sulaa rasvaa
2 lasia sokeria
4 lasia vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
(vanilijasokeria)
1 lasi piimää
2 munaa

Jogurttiseos:

4 dl vanilijajogurttia (Juustoportin on ihanaa) tai muuta 
1 dl sokeria
2 munaa
(4 tl vanilijasokeria)
suuri purkki ananasta

(Jogurtin voi korvata mm. rahkalla tai kermaviilillä ja ananakset marjoilla tai muilla hedelmillä)

Sekoita sula rasva, sokeri, jauhot, leivinjauhe ja sooda murumaiseksi. Ota yksi lasillinen murua erilleen. Lisää muruseokseen piimä ja munat. Sekoita taikinaksi ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle pilkotut ananakset. Sekoita jogurttiseoksen ainekset sekaisin ja kaada ananaksien päälle. Levitä erilleen otetut murut piirakan päälle ja paista piirakkaa 200 asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.

yes