Vaikka kesä on jo ovella...
kolme peltiä jäälauttaleivosta leivottu tänään.
JÄÄLAUTTALEIVOS
Pohja:
200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 munankeltuaista
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2 tl vanilijasokeria
1 rkl kermaa tai maitoa
Täyte:
1 levy Fazerin sinistä tai muuta suklaata
Marenki:
3 munan valkuaista
2 dl sokeria
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja neste. Painele taikina uunipellin pohjalle leivinpaperin päälle. Ripottele rouhittu suklaa pinnalle ja painele hiukan. Vaihtoehtoisesti paloittele suklaa ja painele palaset taikinan päälle tasaisin välein. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa (vaahto on kovaa, kun pysyy ylösalasin kulhossa). Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Jatka kunnes vaahto on kiiltävää ja sileää. Levitä vaahto aaltomaisesti suklaan päälle. Paista 175 asteessa alatasolla n. 30 minuuttia. Loppupaistossa voi laittaa leivinpaperin päälle, jos leivos tummuu liikaa.
Useinmiten teen seuraavalla vähän mehevämmän version, tässä hieman suurennettu ohje:
Pohja:
300 g voita
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
4 – 5 keltuaista (pienempiä 5, suuria munia riittää 4)
6 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl kermaa, maitoa, vettä tms.
1 ½ tl leivinjauhetta
¾ tl soodaa
3 tl vanilijasokeria
Täyte:
200 g suklaata
Marenki:
4 – 5 valkuaista
3 dl sokeria
kolme peltiä jäälauttaleivosta leivottu tänään.
JÄÄLAUTTALEIVOS
Pohja:
200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 munankeltuaista
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2 tl vanilijasokeria
1 rkl kermaa tai maitoa
Täyte:
1 levy Fazerin sinistä tai muuta suklaata
Marenki:
3 munan valkuaista
2 dl sokeria
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja neste. Painele taikina uunipellin pohjalle leivinpaperin päälle. Ripottele rouhittu suklaa pinnalle ja painele hiukan. Vaihtoehtoisesti paloittele suklaa ja painele palaset taikinan päälle tasaisin välein. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa (vaahto on kovaa, kun pysyy ylösalasin kulhossa). Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Jatka kunnes vaahto on kiiltävää ja sileää. Levitä vaahto aaltomaisesti suklaan päälle. Paista 175 asteessa alatasolla n. 30 minuuttia. Loppupaistossa voi laittaa leivinpaperin päälle, jos leivos tummuu liikaa.
Useinmiten teen seuraavalla vähän mehevämmän version, tässä hieman suurennettu ohje:
Pohja:
300 g voita
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
4 – 5 keltuaista (pienempiä 5, suuria munia riittää 4)
6 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl kermaa, maitoa, vettä tms.
1 ½ tl leivinjauhetta
¾ tl soodaa
3 tl vanilijasokeria
Täyte:
200 g suklaata
Marenki:
4 – 5 valkuaista
3 dl sokeria
Kommentit