Eli eräopasopiskelijalle syntymäpäiväleivosta Muonioon! Ah, mitä täyteläistä suklaaherkkua! Tämä ei ole mitään tavallista piirakkaa, vaan aika tuhtia tavaraa.

Laitan ohjeen lähiaikoina. Malttakaa odottaa. Kannattaa huomioida, että paistetun pohjan pitäisi antaa jähmettyä jääkaapissa yön yli. Meillä ei tosin maltettu odottaa niin kauan, vaan muutama tunti riitti.

Ohjetta (Kotilieden 2012 kalenterista) pukkaa tästä näin:

12 palaa

Pohja:

150 g tummaa suklaata

100 g voita

4 rkl maapähkinävoita

3 munaa

1 1/2 dl talous- tai ruokokidesokeria

1/2 dl kanelisokeria

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

Pinnalle:

2 dl tomusokeria

n. 1/2 dl kaakaojauhetta

tilkka vettä

1. Paloittele suklaa ja voi. Sulata ainekset mikrossa tai vesihaudekattilassa. Lisää maapähkinävoi ja anna jäähtyä.

2. Sekoita kanelisokeri, vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt suklaaseos varovasti käännellen vaahtoon. Lisää jauhoseos ja sekoita varovasti tasainen taikina. Kaada taikina kulmikkaaseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ( mulla oli 18x25 cm) ja paista 175 asteessa n. puoli tuntia. Anna jäähtyä. Anna kakun jähmettyä yön yli jääkaapissa.

3. Sekoita tomusokeri ja kaakao vesitilkkaan ja korista pinta seoksella.

Jos haluat tehdä nuo kuvioinnit, katso kommenteista vinkit. Yritin siellä selittää, toivottavasti ymmärrettävästi!