Tämä on huippu hyvää!  Vähän isotöisempi valmistaa, mutta vaivan arvoinen. Kakun sisällä on myös täytettä!

Pohja:

200 g voita

2 dl sokeria

3 munaa

3 dl perunajauhoa (korvasin osan vehnäjauhoilla)

1 tl leivinjauhetta

1 tl vanilijasokeria

(2 rkl konjakkia)

 

1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

3. Yhdistä kuivat aineet, siivilöi ja sekoita vaahtoon.

(4. Lisää konjakki.)

5. Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Tasoita pinta.

6. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla 50-55 min.

 

Vanilijakiisseli:

2 keltuaista

2 rkl sokeria

2 rkl maissitärkkelysjauhoa

3 dl maitoa

1 tl vanilijasokeria

 

1. Sekoita keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelysjauho kattilassa.

2. Lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.

3. Anna kiehahtaa ja nosta jäähtymään.

4. Mausta vanilijasokerilla.

 

Täyte ja kuorrutus:

150 g voita

1/2 dl tomusokeria

vanilijakiisseli (yllä)

 

1. Vaahdota voi ja tomusokeri.

2. Lisää vanilijakiisseli vähitellen vatkaten koko ajan.

 

Nougat:

3/4 dl sokeria

1/2 dl mantelirouhetta

 

1. Sulata sokeri kuivassa paistinpannussa. Sekoita puulastalla reunoista keskustaa kohti.

2. Kun sokeri on kauniin vaalean ruskeaa, lisää mantelirouhe. Anna paahtua vain hetki, koska mantelit palavat helposti.

3. Kaada keitos leivinpaperille ja anna jäähtyä.

4. Murskaa jäähtynyt nougat huhmaressa tai muovipussissa kaulimella painellen.

 

Koristeeksi:

nougatmurskaa

kirsikoita

 

Kokoaminen:

1. Leikkaa kakku kolmeen osaan.

2. Ota 2-3 rkl kuorrutusta erikseen koristepursotuksia varten.

3. Levitä kuorrutus kakun väleihin ja pinnalle.

4. Ripottele nougat kakun pinnalle ja reunoille.

5. Pursota ruusukkeet ja pane ruusukkeen keskelle kirsikka.

Korvasin siis osan pohjan perunajauhoista vehnäjauhoilla, koska kakku oli aika mureneva pelkillä perunajauhoilla ja tarttui myös aika herkästi vuoan pohjaan kiinni.