Lauantaina tarjottiin vieraille "maistiaiskakkua" palautteen toiveessa. smiley Ja sitä saatiinkiin monipuolisesti ja rakentavasti. wink



Kakku on saanut ideansa Hymy-helistimestä. laugh Eli vauvakakkuakin tämä voisi olla. Kokeilin täytettä, jota kehittelen edelleen, siksipä siitä ei vielä puhuta sen enempää. Sen verran vain, että täyte oli hyvää, mutta kaulittava sokerikuorrute ja koristeen marsipaani olivat liian äklöjä tähän. Alkoi hirveesti tehdä mieli kunnon kermakakkua! cheeky Mikä onnistuisi kyllä myös tähän koristeluun.

Tässä tämä täyte nyt tulee kuitenkin
(en ehdi sitä lähitulevaisuudessa kehittelemään, koska haluan kokeilla muita juttuja wink):

PUOLUKKA-MARENKIKAKKU
(tavallaan 4 munan kakku)

3 munan sokerikakkupohja:

3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Marenkipohja:

50 g valkuaista
75 g sokeria
7,5 g vanilijakreemijauhetta
15 g perunajauhoja
50 g mantelilastuja murskattuja
n. 30 g valkosuklaata sulatettuna

  1. Vatkaa valkuaiset ja osa sokerista kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerit hiljalleen vatkauksen aikana.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon käsin sekoittaen.
  3. Pursota pellille sokerikakkupohjan kokoinen pyöreä marenkilevy ja paista 140 asteessa 30 minuuttia ja anna vielä kuivua sammutetussa uunissa 15 – 30 minuuttia.
  4. Levitä pullasudilla valkosuklaa marenkilevyn pintaan.
Täyte:

4 dl kermaa
200 g (2 dl) turkkilaista jogurttia
150 g puolukkaa survottuna
100 g mansikkaa survottuna
½ dl sokeria
30 g vanilijakreemijauhetta

Kostutus:

n. 1 1/2 dl keitettyä ja jäähdytettyä sokerivettä (sokeria 10%)

1. Vatkaa kerma.
2. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin.

Kokoaminen:

1. Leikkaa sokerikakkupohja kahteen osaan. Laita päällimmäinen levy kelmutetun kakkuvuoan pohjalle. Kostuta ja laita puolet täytteestä levyn päälle.
2. Laita marenkipohja seuraavaksi ja lisää loput täytteestä marenkipohjan päälle.
3. Lisää pohjalevy ja kostuta. Anna vetäytyä jääkaapissa.

Kakun voi toki tehdä suoraan kakkuvadillekin käänteisessä järjestyksessä, mutta kosteus tasaantuu ja maku paranee, jos kakku saa hiukan levätä vuoassaan (esim. illasta aamuun).

yes

Marenkipohja hiukan sulaa kakun välissä, mutta antaa siitä huolimatta mukavan ja vaihtelevan maun kakkuun manteleineen. Manteli sopi mielestäni hyvin puolukka-mansikkatäytteen kanssa.

Olisin halunnut kakusta puolukkaisemman makuisen, vaikka tämä täyte olikin tosi hyvä. Siis ohjetta vaan muokkailemaan mieleisekseen! smiley