Näissä syömistä riitti ja makua myös. Taikinassa mm. mangososetta. Pursotukset on suklaan, kahvin, tuorejuuston, tomusokerin ja raastetun appelsiininkuoren seosta. Koristeet Pirkka suklaamanteleita ja -hasselpähkinöitä. (Taikinaohje on Bruno -tuotevihkosesta ja pursotukset Pirkka-lehdestä)

6 kpl (tosi) isoihin vuokiin

Taikina:

100 g margariinia tai voita

2 kananmunaa

2 1/2 dl sokeria

2 tl vanilijasokeria

ripaus suolaa

1/2 dl kaakaojauhetta

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl omenahilloa tai mangososetta

Päälle:

100 g taloussuklaata

1/2 dl vahvaa kahvia

1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

1 rkl appelsiininkuorta raastettuna

Koristeluun:

1 ps (200 g) suklaamanteli ja -hasselpähkinöitä (Pirkka)

1. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuiva-aineet ja nostele seos hillon ja rasvasulan kanssa muna-sokerivaahtoon.

2. Jaa taikina vuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa hiukan alempana n. 25 min.

3. Liuota suklaa kuorrutusta varten kuumaan kahviin. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuustoon tomusokeri, appelsiininkuori ja jäähtynyt kahvi-suklaaseos. Pursota kuorrutus jäähtyneille muffineille.

4. Palastele osa suklaamanteli-hasselpähkinäseoksesta pienemmiksi ja jätä osa kokonaisiksi. Koristele muffinssit.

Valitettavasti aikaa on sen verran vierähtänyt näiden leipomisesta, etten muista tarkkaan, miten hyvin tuo kuorrutteen määrä riittää pursotuksiin.