Näissä syömistä riitti ja makua myös. Taikinassa mm. mangososetta. Pursotukset on suklaan, kahvin, tuorejuuston, tomusokerin ja raastetun appelsiininkuoren seosta. Koristeet Pirkka suklaamanteleita ja -hasselpähkinöitä. (Taikinaohje on Bruno -tuotevihkosesta ja pursotukset Pirkka-lehdestä)
6 kpl (tosi) isoihin vuokiin
Taikina:
100 g margariinia tai voita
2 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
ripaus suolaa
1/2 dl kaakaojauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl omenahilloa tai mangososetta
Päälle:
100 g taloussuklaata
1/2 dl vahvaa kahvia
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 rkl appelsiininkuorta raastettuna
Koristeluun:
1 ps (200 g) suklaamanteli ja -hasselpähkinöitä (Pirkka)
1. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuiva-aineet ja nostele seos hillon ja rasvasulan kanssa muna-sokerivaahtoon.
2. Jaa taikina vuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa hiukan alempana n. 25 min.
3. Liuota suklaa kuorrutusta varten kuumaan kahviin. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuustoon tomusokeri, appelsiininkuori ja jäähtynyt kahvi-suklaaseos. Pursota kuorrutus jäähtyneille muffineille.
4. Palastele osa suklaamanteli-hasselpähkinäseoksesta pienemmiksi ja jätä osa kokonaisiksi. Koristele muffinssit.
Valitettavasti aikaa on sen verran vierähtänyt näiden leipomisesta, etten muista tarkkaan, miten hyvin tuo kuorrutteen määrä riittää pursotuksiin.
Kommentit