Pääsiäistä on mukava juhlistaa vähän enemmän. Koti on siivottu ja koristuksiakin hiukan laitettu. Kahvi- ja ruokapöydässäkin on mukava pikkuisen herkutella. cheeky



Kirjoittelen kakun ohjetta myöhemmin tarkemmin, mutta pikaselostus tähän saumaan: mehevän suklaakakkupohjan välissä on aprikoosimarmeladia (olisin halunnut lakkahilloa, mutta ei sattunut kaupassa olemaan) ja kermarahkaa. Kostutus omenamehulla. Pinta on Fazerin sinistä kerman kera. Muru kermaruusukkeiden päällä (ei näy oikein tässä kuvassa) ja alareunassa on - yllätys yllätys - stroisselia, jota jäi aikaisemmin leivotuista pullista. smiley Ja namuset ihan tuttuja Leafin suklaarakeita. Maku on vielä arvoitus, huomenna pääsemme maistamaan. Raportoin jälkikäteen varmasti siitäkin. laugh

Nyt rauhoitumme pitkänperjantain viettoon.

Ja tässäpä ohjetta:

PÄÄSIÄISKAKKU

Pohja:

310 g voita
5 dl sokeria
5 kananmunaa
2 ½ tl leivinjauhetta
5 tl vanilijasokeria
7 ½ rkl kaakaojauhetta
6 ¼ dl vehnäjauhoja
2 dl kuohu- tai vispikermaa

Täyte:
(en muista ihan 100% varmuudella ainesuhteita, mutta suurin piirtein)

n. 230 g aprikoosimarmeladia
3 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
2 tl vanilijasokeria
lisäksi sokeria oman maun mukaan

Kostutus:

n. 1 ½ dl omenamehua

Pinnalle:

muutama rkl omenamarmeladia
350 g esim. Fazerin sinistä suklaata
1 ¾ dl kuohu- tai vispikermaa
nokare voita

koristeiksi esim. kermaa ja pääsiäiskarkkeja

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halk. n. 24 cm). Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Levitä taikina kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla n. 80 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. (Aika pikään saa siis paistaa. Kannattaa peittää leivinpaperillä puolivälin jälkeen, ettei tummu liikaa.)

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan (leikkasin itse neljään osaan, mutta pohja lohkeilee helposti, joten helpompi käsitellä paksumpia kappaleita). Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon rahka. Mausta sokerilla ja vanilijasokerilla. Kakun voi koota joko kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan nurinpäin tai suoraan alustalle, jossa kakku kuorrutetaan. Jaa täyte ja aprikoosimarmeladi kahteen (minulla siis kolmeen) väliin. Muista kostuttaa!

Levitä omenamarmeladia ohuesti kakun pintaan. (Olen varmaan joskus tehnyt ilman tätä pinnan eristettäkin ja ihan hyvin on onnistunut.) Paloittele kuorrutusta varten suklaa ja sulata se mikrossa varovasti melko notkeaksi. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Kaada suklaa kerman sekaan ja sekoita kunnes kuorrute on tasaista. Lisää nokare voita ja sekoita kiiltäväksi. Ei kannata hirvesti vatkata, tulee turhia ilmakuplia vain! Valuta kuorrutus kakun päälle. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa yön yli, jotta kosteus ja maku tasaantuu. Koristele esim. kermalla ja pääsiäiskarkeilla.

yes



Tässä vielä kuvaa sisuksista. Hiukan vinoon meni leikkaukset, mutta sillä ei onneksi ollut vaikutusta makuun. laugh Kyllä tämä on ehdottomasti yksi suosikkikakuistani! Marmeladia vaihtamalla saa uusia makuja, mutta ei muuta tarvi... Kakku ei ole niin makea kuin normaali täytekakut, vaikka saattaisi luulla. Kermarahka antaa mukavaa makulisää esim. Sacherkakkuun verrattuna. Suklaapinta lyö mennen tullen laudalta marsipaanit, sokerimassat ja muut sellaiset. wink Aika tuhtia tavaraa tämä on eli kakusta riittää - luulisin - 15 - 20 hengelle.